Mountainbikes vs elektrische mountainbikes | M-Bike

Mountainbikes vs elektrische mountainbikes

Mountainbikes vs elektrische mountainbikes

Wat zijn de verschillen tussen mountainbikes en elektrische mountainbikes?

Bij M-Bike zijn we grote fans van elektrische mountainbikes omdat deze ervoor dat iedereen kan beginnen of blijven mountainbiken, er zijn wel veel vragen over de voor- en nadelen van elektrische mountainbikes.

Wat zijn de voordelen van het rijden op een elektrische mountainbike?
Wat velen niet beseffen, is dat een elektrische mountainbike bijna hetzelfde is als een traditionele  mountainbike. Ze hebben dezelfde vering, dezelfde wielen en dezelfde versnellingen die je gewend bent, alleen met wat extra kracht en gewicht. Dit betekent dat elektrische mountainbikes geweldig aanvoelen tijdens het rijden en gemakkelijk te onderhouden zijn. Met een elektrische mountainbike kun je verder rijden, verborgen paden ontdekken en die normaal gesproken onberijdbare beklimmingen bedwingen. Maar elektrische mountainbikers zorgen er vooral voor dat niemand achterblijft, je kunt met die snellere groep rijden en genieten van langere dagen in het zadel zonder al je energie volledig te ondermijnen. Een elektrische mountainbike laat iedereen het gevoel van vrijheid ervaren dat fietsen je geeft, ze zijn niet zomaar speelgoed, ze kunnen je houding ten opzichte van fietsen volledig veranderen.

Wat is het nadeel van een elektrische mountainbike?
Er is er eigenlijk maar één. Elektrische mountainbikes zijn zwaarder dan traditionele mountainbikes waardoor de wendbaarheid en speelsheid verminderd. Hiervoor hebben ze gelukkig carbonnen versies die maar 18kg wegen.


Hoe voelt het om op een elektrische mountainbike te rijden?
Sandro is een fervent mountainbiker en is een mountainbike expert en rijder geworden! We vroegen hem hoe het rijden op een elektrische mountainbike zich verhoudt tot zijn traditionele mountainbike.

"Simpel gezegd, rijden op een elektrische mountainbike is net als fietsen op je normale mountainbike indien je de juiste elektrische mountainbike kiest, vele elektrische mountainbikes wegen meer dan 20-25 kg en dan merk je wel dat de wendbaarheid verminderd, moderne ontwerpen hebben de geometrie van de fietsen helemaal up-to-date gebracht en soms is het moeilijk op te merken dat je daadwerkelijk op een elektrische mountainbike rijdt. Ja, een elektrische mountainbike weegt meer dan een mountainbike, maar je hebt wel de motor om je bergop te ondersteunen en het extra gewicht zorgt voor gecontroleerde besturing bij het afdalen. en om de pijn van die klim die je nog niet hebt voltooid te verzachten, zodat je meer van de afdalingen kunt genieten en verder kunt verkennen.

Is het niet een beetje valsspelen?
Dit is de gebruikelijke reactie van de meeste rijders als je het over een e-bike hebt! Sommige mensen zullen beweren dat een elektrische mountainbiker vals speelt, omdat ze geloven dat al het rijden door je eigen benen moet worden aangedreven - maar als je er meer plezier aan beleeft, maakt het dan uit? Bij M-Bike willen we dat zoveel mogelijk mensen de geneugten van fietsen ontdekken en als dit met een elektrische mountainbike is, dan is dat maar zo! E-bikes zijn gemaakt om elk excuus om niet te rijden kwijt te raken; niet genoeg tijd om nog een ronde te rijden? Te veel heuvels om naar het werk te fietsen? Niet fit genoeg om je vrienden bij te houden? Een elektrische mountainbike neemt al deze barrières weg en zorgt ervoor dat je vaker en verder kunt genieten!

Aanbod

Welke elektrische mountainbike past bij mij?
elektrische mountainbikers zijn er in allerlei soorten en maten, maar we kijken vooral naar ... de fiets zelf en de motor. Een elektrische mountainbike is net als een normale mountainbike, dus bij het zoeken is het belangrijk om na te denken over je type gebruik - ga je de hele dag heldendaden overwinnen, bergafwaarts rijden of een paar rondjes rijden in het lokale bos? Uit uw gebruikstype kunt u afleiden hoeveel veerweg en geometrie de meest geschikte fiets voor u nodig heeft. Er is voor elke rijder een geschikte mountainbike waardoor je je zelfverzekerd voelt op afdalingen en technische beklimmingen.

Kom eens een elektrische mountainbike proberen!
Je zou hier kunnen zitten en alles lezen over hoe het voelt om op een elektrische mountainbike te rijden, welk type motor en batterij je nodig hebt, en hoeveel veerweg je moet hebben. Of kom langs zodat wij je kunnen helpen bij het vinden van de perfecte fiets voor jouw behoeften!

We hebben voor het merk BH gekozen omdat ze de lichtste elektrische mountainbike van Europa hebben en dat er geen snelheidslimiet is, daarboven geven ze 5 jaar garantie op de motor en levenslang op het frame.

Boek afspraak

Garantie tot 5 jaar

Beste prijs-kwaliteitsverhouding

Persoonlijk advies

Kwaliteitsproduct

Tevreden klanten aan het woord

Google totaalwaardering 4.9 uit 5, op basis van 200+​​​​​​​ waarderingen.

In de kijker

De ideale fiets voor jou? Sandro helpt je met je keuze!

Wij beantwoorden graag al je vragen. Wil je meer informatie over onze producten?