BH Bikes | M-Bike

BH Bikes

BH Bikes

BH Bikes

Drie broers, één afkorting: BH Bikes

Als het op traditie aankomt, is BH Bikes moeilijk te verslaan. In 1909 werd het bedrijf opgericht door drie broers in de wapenstad Eibar. In die tijd legden zij zich nog toe op de fabricage van wapens, maar na het einde van de Eerste Wereldoorlog wilden de gebroeders Beistegui (in het Spaans: Beistegui Hermanos, kortweg BH) hun geboortedorp helpen bij de wederopbouw en verlegden zij de ontwikkeling en productie naar betaalbare vervoermiddelen.

Bekijk ons aanbod

Vanaf dat moment vestigden de Spanjaarden zich als een succesvol fietsmerk op de Europese markt met Racefietsen van hoge kwaliteit en wisten ze tevens talrijke successen te boeken in de professionele sport, die werden behaald met BH fietsen. Dit ging gepaard met een meer internationale oriëntatie van het bedrijf, dat steeds meer kon groeien en zijn produktassortiment alsmede het aantal eenheden voortdurend kon uitbreiden.

Sinds de verhuizing naar een grotere fabriek in Vitoria, waar het bedrijf nu is gevestigd, produceert BH ook steeds meer Mountainbikes en Cyclocrossfietsen. Ook het uiterst succesvolle segment E-bike is de afgelopen jaren tot ontwikkeling gekomen.

Technologie en traditie

Vandaag de dag staat de Spaanse familie Beistegui nog steeds aan het roer van BH en geeft zij vorm aan de filosofie van het bedrijf zoals zij dat deed op de eerste dag. Innovatie en onderzoek krijgen evenveel aandacht als sociale en ecologische verantwoordelijkheid. Technologische successen lieten niet lang op zich wachten. Concepten zoals de NEO E-bikes met geïntegreerde accu, de extreem lichte en toch stijve Ultralight en Global Concept frames of het intelligente Lynx Race frame, dat werd geconstrueerd met een speciale carbon moulding technologie, vormen het basiskader voor hoogwaardige fietsen in elke sector.

Bezoek de website
BH Bikes
BH Bikes

Fully on trend: BH E-bikes

Ook al is het segment van de E-bikes het jongste onderdeel van het BH-gamma, toch is het vandaag veruit het meest veelzijdige. De talrijke modelseries zijn gericht op de mountainbikefractie, maar ook op trekkingrijders en stadsfietsers. BH laat de keuze van de batterij over aan de klant: Je kan vrij kiezen tussen 500Wh en 720Wh, wat uiteraard een invloed heeft op de prijs of de uitrustingsvariant. Voor de motor vertrouwt de Baskische fabrikant op gevestigde merken als Shimano en sinds 2016, Brose. Die bijzonder krachtige aandrijvingen leveren voor de topreeksen E-mountainbikes. Ook levert BH zelf een zeer krachtige en betrouwbare motor.

Tevreden klanten aan het woord

Google totaalwaardering 4.9 uit 5, op basis van 200+​​​​​​​ waarderingen.

In de kijker

De ideale fiets voor jou? Sandro helpt je met je keuze!

Wij beantwoorden graag al je vragen. Wil je meer informatie over onze producten?