4 tips voldoende beweging te combineren met telewerken | M-Bike

4 tips voldoende beweging te combineren met telewerkenWe werken met z’n allen steeds vaker van thuis uit. Een mens is natuurlijk niet gemaakt om van 9 tot 5 achter een computer gekluisterd te zitten. Daarom is het belangrijk dat je toch voor voldoende beweging zorgt tijdens je thuiswerkdag. Met onze vier tips zorg je ervoor dat je niet te veel stilzit tijdens het telewerken. 

1. Zit niet stil tijdens je pauze

Het klinkt misschien aanlokkelijk om tijdens je pauze eindeloos op je smartphone te scrollen, maar  toch is het een beter idee om juist dan wat extra beweging in te plannen. Eet je lunch en maak gebruik van de rest van je pauze om bijvoorbeeld een fietstochtje of een korte wandeling te maken.  

Moet je nog lunch gaan kopen? Laat de auto dan gewoon op stal staan en spring op je fiets.

2. Wandel tijdens het bellen

Telewerken gaat gecombineerd met heel wat telefoontjes. Je kan dat natuurlijk van achter je bureau doen. Of je kan gewoon wandelend bellen. Is het mooi weer? Trek dan een paar comfortabele schoenen aan en ga de tuin in. Zo krijg je ook nog wat extra vitamine D binnen.

3. Plan je beweging in

Laat het niet aan het toeval over of je iedere week aan voldoende beweging komt. Neem enkele bewegingsmomenten op in je wekelijkse planning. Als je van thuis uit werkt, heb je namelijk ook wat meer vrije tijd. In de tijd waarin je normaal in de file staat, kan je bijvoorbeeld nu een een verkwikkend fietstochtje inplannen.

Ontdek hier 3 voordelen van fietsen voor je gezondheid.


4. Gebruik een glas in plaats van een fles water

Laat je grote waterfles even links liggen en kies voor een glas. Op die manier ben je verplicht om vaker op te staan en dus ook meer stappen te zetten. Daarnaast geeft die korte wandeling je ogen ook even de mogelijkheid om rust te krijgen van je scherm. 

Meer bewegen? Dat doe je met een kwalitatieve e-bike van M-bike in Houthalen-Helchteren

Een degelijke elektrische fiets helpt je om beter in beweging te blijven. Je zal merken dat je sneller de auto laat staan wanneer je over een goede elektrische fiets beschikt.

Ontdek hier ons aanbod elektrische fietsen

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Google totaalwaardering 4.9 uit 5, op basis van 200+​​​​​​​ waarderingen.

In de kijker

De ideale fiets voor jou? Sandro helpt je met je keuze!

Wij beantwoorden graag al je vragen. Wil je meer informatie over onze producten?