Elke dag fietsen houdt je fit en gelukkig! 3 voordelen voor je gezondheid | M-Bike

Elke dag fietsen houdt je fit en gelukkig! 3 voordelen voor je gezondheidDat fietsen goed is voor het milieu weet ondertussen iedereen, maar wist je dat je je biologische leeftijd met maar liefst 9 jaar kan verlagen door drie keer in de week te fietsen? Fietsen is dus zeker gezond. Maar waarom is dat zo? Wij geven alvast 3 voordelen van fietsen voor je gezondheid.

1. Goed voor je hart en bloedvaten

Lichaamsbeweging is goed voor je gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek heeft zelfs aangetoond dat fietsen een positief effect heeft op je bloed. Daarnaast heeft fietsen een gunstige uitkomst voor je bloedvaten. Ze worden namelijk flexibeler en sterker. Bovendien zullen ze minder snel dichtslibben.  

2. Fietsen verlaagt stress

Een stevige fietstocht is de perfecte manier om even aan de gejaagdheid van het leven te ontsnappen. Fietsen is dus niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest. Zo helpt fietsen je lichaam bij het aanmaken van endorfine en serotonine. Twee stoffen die je een geluksgevoel geven. Daarnaast helpt zonlicht om de aanmaak van cortisol, het stresshormoon, tegen te gaan.  

3. Fietsen houdt je jong

Je kon het al eerder lezen, maar regelmatig fietsen kan je biologische leeftijd met 9 jaar verlagen. Fietsen helpt je spiermassa opbouwen en ook behouden. Daarnaast blijft je hart ook een stuk jonger door te fietsen. Verder is fietsen ook goed voor je hersenen. Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat hersencellen minder snel afsterven. Bovendien kom je onderweg nog een heleboel prikkels binnen die je ook zullen helpen om je geheugen te trainen. 

Ontdek hier onze fietsroutes

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Google totaalwaardering 4.9 uit 5, op basis van 200+​​​​​​​ waarderingen.

In de kijker

De ideale fiets voor jou? Sandro helpt je met je keuze!

Wij beantwoorden graag al je vragen. Wil je meer informatie over onze producten?