De ultieme gids voor een geslaagde mountainbiketocht | M-Bike

De ultieme gids voor een geslaagde mountainbiketochtEen stevige tocht met de mountainbike is de perfecte manier om er even tussenuit te gaan en je hoofd leeg te maken. Alleen jij, je fiets, de natuur en niets anders. Om ervoor te zorgen dat je mountainbiketocht vlot verloopt, houd je het beste rekening met enkele zaken. Met onze tips ga je zorgeloos op pad.

Maak je mountainbike tiptop in orde

Een goed onderhouden fiets, is een blije fiets. Voordat je de de bossen intrekt met je mountainbike is het daarom ook zeer belangrijk dat je fiets perfect in orde is. Een haperende derailleur of een slepende achterrem kunnen al snel je fietsplezier verpesten. 

Kies daarom voor degelijk onderhoud. Smeer je ketting tijdig en verwijder modder en ander vuil na iedere rit. Voor een grondige onderhoudsbeurt kan je natuurlijk altijd terecht bij je fietsenmaker. Bij M-bike hebben we een ijzersterk en competent team dat jouw mountainbike zorgvuldig zal klaarmaken voor een veilige rit.

Wees op alles voorbereid 

Een gewaarschuwd mountainbiker is er twee waard. Wees klaar om jezelf te depanneren wanneer je met pech geconfronteerd wordt. Een goed gevuld zadeltasje is hier je beste vriend. Neem een extra binnenband (of een tubeless reparatiekit voor wanneer je geen binnenbanden meer gebruikt) mee. Daarnaast breng je beter ook een pompje of CO2 patroon mee om je platte band weer op te blazen. Verder is een multitool en een quick link voor je ketting ook zeker een aanrader. Op zoek naar een geschikte mountainbike route in Limburg? Hier vind je gerust inspiratie.

Eet en drink voldoende

Iedere fietser heeft het ooit al eens meegemaakt. Je hebt te weinig eten mee, je energie is op en je moet nog enkele tientallen kilometers tot je weer thuis bent. Je benen voelen als lood aan, je krijgt tunnelvisie en je raakt amper nog vooruit. Het is dus zeker geen slecht idee om wat extra eten mee te brengen om dit te vermijden. Neem dus een extra energiereep mee of stop een zakje snoepjes of druivensuiker in je achterzak voor noodgevallen. Op die manier kan je altijd makkelijk bijtanken.  

Op zoek naar een geschikte mountainbike?

Ontdek hier ons aanbod (elektrische) mountainbikes

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Google totaalwaardering 4.9 uit 5, op basis van 200+​​​​​​​ waarderingen.

In de kijker

De ideale fiets voor jou? Sandro helpt je met je keuze!

Wij beantwoorden graag al je vragen. Wil je meer informatie over onze producten?