Waarom is een fietsverzekering nodig? | M-Bike

Waarom is een fietsverzekering nodig?Een degelijke fiets of e-bike is een serieuze investering. Je zou dus ook niet willen dat er iets aan je fiets komt, laat staan dat hij gestolen wordt. Toch is het een trieste realiteit dat er ieder jaar meer dan 150.000 fietsen gestolen worden in België. Een fietsverzekering helpt je om zorgeloos de weg op te gaan. 

Tussenkomst bij diefstal 

Een prachtige elektrische fiets is iets om trots op te zijn. Het is dan ook niet voor niets dat elektrische fietsen de laatste jaren gigantisch aan populariteit winnen. Jammer genoeg maakt ze dat ook een groot doelwit voor dieven. Zelfs een stevig slot schrikt dieven vandaag de dag niet meer af. Met een diefstalverzekering kan je met een gerust hart je fiets parkeren. Wanneer je fiets toch gestolen zou worden, zorgt je verzekering ervoor dat je een schadevergoeding krijgt.  

Let er echter wel op dat je zelf ook aan enkele voorwaarden moet voldoen om recht te hebben op een schadevergoeding. Zo zal je moeten aantonen dat je fiets afgesloten was met een degelijk slot. Je verzekeraar zal aangeven welke soorten sloten hiervoor in aanmerking komen. 

Vergoeding bij schade na een ongeval 

Verder kan een fietsverzekering een geluk bij een ongeluk zijn. Na een aanrijding kan de schade aan je fiets namelijk aanzienlijk zijn. Zonder een fietsverzekering zal je zelf voor de kosten moeten opdraaien. Door je fiets te verzekeren zorg je ervoor dat de verzekering de schade aan je fiets dekt

Daarnaast kan je fietsverzekering ook tussenkomen bij schade als gevolg van vandalisme of bij een mislukte poging tot diefstal. 

Verzeker je fiets bij M-bike in Houthalen-Helchteren 

Wil je zelf ook zorgeloos kunnen genieten van je e-bike? Kies dan voor een fietsverzekering. Bij M-bike bieden we e-bike verzekeringen aan van ENRA. Met de fietsverzekeringen van ENRA geniet niet enkel van diefstalverzekering, maar ook van schadeverzekering en 24/7 fietsbijstand in heel Europa.    

Ontdek hier de voordelen van een e-bike verzekering

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Google totaalwaardering 4.9 uit 5, op basis van 200+​​​​​​​ waarderingen.

In de kijker

De ideale fiets voor jou? Sandro helpt je met je keuze!

Wij beantwoorden graag al je vragen. Wil je meer informatie over onze producten?