Zadelpijn | M-Bike

Zadelpijn

Zadelpijn oplossing:De ISM Cruise, hét fietszadel voor mensen die wel op een stoel kunnen zitten, maar echt nergens een fietszadel kunnen vinden waar ze op kunnen zitten. Extra breed is dit comfortabel gelzadel en door zijn vreemde vorm is dit met name een zadel voor de mensen die wat zwaarder zijn 😉  Door de grote breedte een ideale drukverdeling.Eind aan zadelpijn met een ISM fietszadel:

Na vele jaren ervaring wist men bij ISM dat er iets anders moest gebeuren; Veel mensen zijn gebaat bij de ISM Touring, maar toch niet iedereen…..: “Waarom kunnen sommige mensen wel op een stoel zitten, maar niet op het fietszadel?” Dat was de basisvraag. Het moest super comfortabel zijn, geen druk uitoefenen op de edele delen, daar is ISM ten slotte groot mee geworden en ook niet onbelangrijk, men moest er wel mee kunnen fietsen. Het resultaat is de ISM Cruise. Dit gelzadel is echt breed!( 29cm breed en 24 cm lang) Met dit zadel op je fiets kom je niet meer van je fiets af, maar dan wel in de positieve zin van het woord. Enig is zijn soort! Maar dat was men van ISM gewend: Gaan waar niemand durft te gaan.

Zadelpijn is een lastig probleem waar veel fietsers last van hebben. Veel zadels lossen niets of amper iets van het probleem op. De ISM zadels wel! ISM staat voor Ideal Saddle Modification wat betekend: dé ideale zadel verandering. Oftewel, het zadel opnieuw uitgevonden. Steve Toll, de uitvinder van de ISM zadels, dacht opnieuw na over de fietszadels en hoe een fietszadel er eigenlijk uit moet zien.

Afstelling ISM zadels algemeen| Vergelijk met conventionele fietszadels.

Last van zadelpijn?

De EasySeat zadels zijn unieke fietszadels. Zeker voor mensen die een medisch verleden hebben zoals een endeldarm amputatie of om andere reden absoluut geen druk kunnen verdragen rondom de anus en in het perineale gebied.

De EasySeat zadels bestaan uit 2 schalen die middels het verstelsysteem uit elkaar gedraaid kunnen worden. Wel is het advies om de schalen niet verder uit elkaar te draaien als nodig, omdat te veel ruimte om verschillende redenen ook niet goed is.

Hieronder nog even een duidelijke visie over zadelpijn gekopieerd van de ISM site:

Zadelpijn is een veel voorkomende klacht bij fietsers. Maar wat is dat nu precies.Allereerst wil ik het begrip zadelpijn opdelen in 3 groepen:

1)         Zadelpijn bij de zitbotjes.

2)          Zadelpijn bij het stuitje

3)         Zadelpijn aan de voorzijde (M/V)

1) Zitbotjes zadelpijn.

Dat is meteen de lastigste. Om de zitbotjes heen zitten verschillende spieren die de druk moeten opvangen. Aan het begin van het fietsseizoen hebben veel mensen last van dit soort zadelpijn omdat de spieren wat verslapt zijn. Na een aantal ritjes is de zadelpijn weg. Maar niet bij iedereen. Dan ga je zoeken naar een fietszadel die je zadelpijn verlicht. Vaak is een wat zachter zadel een oplossing, maar niet altijd. Veel merken maken het zadel wat bolvormig. Je zit dan wat meer op de binnenkant van je zitbotjes. De ISM zadels zijn veelal vlak (reden waarom je een ISM zadel ook altijd iets lager moet zetten) Hierdoor kan het al een stuk prettiger zitten. Maar is dat ook niet de oplossing dan hebben we het fietszadel speciaal voor zitbotjes. Door de “tempur-achtige” vulling is dit een heel prettig fietszadel.

Zadelpijn bij het stuitje.

Dat is een heel vervelende zadelpijn! Door veel fietsenmakers wordt in dit geval ook een zachter zadel aangeraden. Een grote fout! Je zakt namelijk nog verder in de vulling waardoor er alleen maar meer druk komt op het stuitje. Deze zadelpijn is vaak heel simpel op te lossen door het stuitjeszadel! De achterkant is lager dan de rest van het zitvlak. De verdere gleuf ontlast deels ook het perineum. De vulling is stevig maar blijft tegendruk geven. Je zakt hier niet ver in weg en het stuitje blijft vrij.

Als laatste: Zadelpijn aan de voorzijde.

Hier zijn de ISM fietszadels uitstekend geschikt voor!Ik deel ze even in in 2 groepen:

Stads fietszadels:  Zoals de Touring, Sport, Cruise en Berkley

Alle ISM zadels zijn zowel voor dames als voor heren. Door de speciale vorm en door de gleuf aan de voorzijde wordt druk op de edele delen vermeden. Zowel bij man als bij vrouw.

–  Speciale vorm: De neus is van het zadel afgehaald! De gleuf in het zadel is natuurlijk heel typerend voor de ISM zadels. Dit geeft verlichting voor de dames, maar de heren hebben hier wellicht het meeste baat bij. Het perineum valt namelijk in de gleuf van het zadel! Hierdoor geen verkleving meer van de plasbuis, geen trillingen die doorgegeven worden aan het prostaat wat een hoop ellende voorkomt en geen andere zenuwen die afgekneld worden.

De juiste keus maak je op basis van:

  1. Manier van fietsen: Fietst u wedstrijden: kies een zo hard mogelijk zadel, Is het alleen voor recreatie; kies een wat zachter zadel.
  2. Afstand: Worden er grote afstanden afgelegd, dan is vaak een wat harder zadel prettig.
  3. Leeftijd: Naar mate u ouder bent/wordt is er vaak behoefte aan wat meer comfort, dus kies dan een wat zachter zadel.

In een aantal gevallen is het zitbotjes probleem heel lastig op te lossen. De vorm van de zitbotjes verschilt per persoon, als de vorm heel erg vlak is, is er geen probleem. Lopen de zitbotjes wat spits toe, dan ontstaan er problemen. Het kan zijn dat de zitbotjes erg spits toelopen, dan is de kans aanwezig dat de zadelpijn altijd wel een onderdeel blijft van het fietsen. Variëren met de houding is dan vaak zeker de moeite van het proberen waard.

ISM zadels voor de stads- en eletrische fiets | Rosiir.com

Maak een online afspraak 

Meer info ivm rugklachten

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Google totaalwaardering 4.9 uit 5, op basis van 200+​​​​​​​ waarderingen.

In de kijker

De ideale fiets voor jou? Sandro helpt je met je keuze!

Wij beantwoorden graag al je vragen. Wil je meer informatie over onze producten?