Tubeless banden zijn de toekomst | M-Bike

Tubeless banden zijn de toekomstHet maakt niet uit, MTB, race- of tourfiets. Voor alle fietsers is Tubeless de juiste keus. Tubeless banden bieden overtuigende voordelen bij snelheid, comfort, grip en lekbestendigheid.

  • Er is geen wrijving tussen de buiten- en binnenband. Dit vermindert de rolweerstand beduidend. De rolweerstand is zelfs lager dan bij superlichte wedstrijdbanden.
  • Tubeless kan met minder luchtdruk bereden worden – zonder een verminderde prestatie! Dit zorgt voor voelbaar voordeel met betrekking tot het comfort, maar genereert ook beduidend meer controle in kritische situaties en op een slechte ondergrond.
  • Tubeless-Systemen bieden een zeer hoge lekbestendigheid. Plotseling luchtverlies door een binnenband die klapt of door ventielafscheuring is uitgesloten. Tegelijkertijd dicht een vloeibare lekbescherming een lek gedurende de rit binnen tienden van een seconde weer af.

Jaren geleden zijn ze begonnen om ons zeer intensief met Tubeless bezig te houden en speciaal met Tubeless technologie voor de racefiets. Hierbij hebben ze geleerd: Tubeless voor de racefiets is een uiterst veeleisende innovatie. Het is namelijk beslist niet eenvoudig om Tubeless hogedrukbanden van hoog niveau te fabriceren.Vandaag de dag zijn we overtuigd: Tubeless is de bandentechnologie van de toekomst! Dit geldt niet alleen voor offroad banden, maar ook voor banden van race- en toerfietsen.

Wat is tubeless juist? En hoe werkt het?

Tubeless vertaald vertaald naar het Nederlands is zonder binnenband. Niet alle velgen krijg je makkelijk tubeless gemaakt, het ideale is dat ze tubeless ready zijn, je kan dit best eerst met ons bespreken. Het is niet zo makkelijk om je wielen zelf tubeless te maken, hiervoor kun je best je fiets bij ons binnenbrengen. Het velglint vervangen we door drukvaste tape zodat er geen lucht via de spaken kan lekken. Indien je een velg met een autoventiel hebt dan kan je een velglint met een aangegoten ventiel verkrijgen.

Omdat je geen binnenband meer hebt is er latex melk nodig om lekken te dichten, deze latex melk kan je zeer makkelijk via het ventiel inbrengen met een Milkit spuit zonder de buitenband eraf te halenIndien je de kit aanschaft dan zitten er ook ventielen in met een terugslagklep zodat de melk het ventiel niet kan verstoppen. De latex melk gaat zeer snel door kleine gaten waardoor deze hard wordt en afdicht maar bij een groter gat heb je toch een Samurai sword nodigMeest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Google totaalwaardering 4.9 uit 5, op basis van 200+​​​​​​​ waarderingen.

In de kijker

De ideale fiets voor jou? Sandro helpt je met je keuze!

Wij beantwoorden graag al je vragen. Wil je meer informatie over onze producten?