Keuzewijzer elektrische fiets | M-Bike

Keuzewijzer elektrische fietsAanbod

Het aanbod van elektrische fietsen is enorm. Er bestaan honderden merken en modellen en de prijzen verschillen meestal tussen 500 en 10.000 euro. Volgens een enquĂȘte is service, garantie, gewicht, ondersteuning en actieradius het belangrijkste bij de keuze van een elektrische fiets. Hieronder kan je een zeer uitgebreide uitleg krijgen. Natuurlijk ontvangen wij je ook graag in de winkel! Om iedere klant zo goed mogelijk te kunnen verder helpen, werken wij op graag op afspraak. Boek hier een adviesgesprek!

Service

De service is zeer belangrijk indien je je elektrische fiets niet zelf kan maken. Koop je bij M-bike een elektrische fiets, dan krijg je altijd voorrang. Hou er rekening mee dat je jaarlijks of om de 1500km een onderhoud laat uitvoeren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Garantie

Je krijgt standaard twee jaar garantie en het is mogelijk om dit te verlengen tot 5 jaar met een garantieverzekering. De wachttijd van een garantiegeval heeft heel vaak te maken hoe snel je fietsenmaker ingrijpt en hoe de service van de fabrikant is. Bij M-bike werken we zoveel mogelijk met merken die zeer snel reserve onderdelen leveren zodat wij je fiets ook snel kunnen herstellen. Indien je je fiets niet kan missen dan krijg je een vervangfiets die gelijk of beter is dan de huidige.

Gewicht

Tegenwoordig kan je van elke reguliere fiets een elektrische variant krijgen: stadsfiets, mountainbike, vouwfiets, bakfiets of driewieler. Door de toevoeging van elektrische ondersteuning wordt de fiets zeven tot tien kilo zwaarder. Tijdens het fietsen merk je hier nauwelijks iets van. Je merkt dit wel bij het stallen en als je de fiets op de autodrager wilt tillen. Om het parkeren makkelijk te maken, zijn er fietsen met een parkeerhulp en er bestaan fietsendragers met een lift. Hou er rekening mee dat een elektrische fiets altijd zwaar is. Indien dat niet is dan is het frame meestal zwak en instabiel. Dit is zeer gevaarlijk! Een fiets met een laag geplaatste accu is bij stilstand iets makkelijker overeind te houden en stuurt lichter.

Ondersteuning

Vloeiend of schokkerig? Op een elektrische fiets heb je twee motoren: je benen en de motor. Deze moeten goed samenwerken. Dat lukt met het ene systeem beter dan met het andere. Op alle fietsen werkt de elektrische ondersteuning pas als je zelf trapt. 

meer info

Actieradius

Hoe ver kom ik? Hoe ver je met een volle accu komt hangt af van veel factoren. Heuvelop, harde tegenwind en vaak optrekken na verkeerslichten vreten energie. Ook het kiezen van de juiste versnelling (terugschakelen!) de rolweerstand (banden oppompen!), het gewicht en de snelheid (luchtweerstand) zijn van invloed. 

meer info

Waar kan je nog meer op letten?

Het display: Alle elektrische fietsen hebben een display. De meest eenvoudige zeggen alleen iets over de acculading en de gekozen ondersteuning. Een luxe display geeft ook ritinformatie zoals de snelheid, ritafstand en de verwachte actieradius. Het is prettig als het display te bedienen is zonder de handen van het stuur te halen. ’s Winters is het handig om de knoppen met handschoenen aan te kunnen bedienen.

Opladen: Er zijn volop oplaadpunten voor elektrische fietsen. Het laden kost wel tijd. Een uur aan de lader betekent weer een uur met geringe ondersteuning of een halfuurtje fietsen met volle ondersteuning.

Tweedehands? Bij M-bike verkopen we enkel tweedehands fietsen indien er nog garantie op zit. Indien de garantie verlopen is dan neem je altijd een risico om de elektrische componenten zoals de batterij, motor en display dure onderdelen zijn die elk moment kunnen stuk gaan. De kostprijs van een nieuwe accu ligt tussen 300 en 2000 euro.

Een elektrische fiets betekent vaak weer fietsen met een hogere snelheid. Begin voorzichtig. Wen aan de snelheid en oefen het op- en afstappen en het remmen.

Wat maakt M-bike tot de specialist in elektrische fietsen? Bij M-bike verkopen we geen elektrische fietsen maar we adviseren eerder. Dat merk je direct als je onze winkel binnenloopt. Jouw wensen vormen het uitgangspunt bij de zoektocht naar een geschikte fiets en toebehoren. Tel daar de service bij op en je begrijpt waarom elke dag meer fietsliefhebbers de weg naar deze enige echte specialist in elektrische fietsen weten te vinden.

Samenvatting

Het belangrijkste is de keuze waar je je fiets gaat kopen. Bij M-bike garanderen we een zeer persoonlijke en goede service! Bij M-bike mag je ook een uitgebreide testrit maken door het heuvelachtige Houthalen. Dat vinden we nodig omdat bijna iedere elektrische fiets geweldig is tijdens een kort ritje. Maar of de fiets echt bij je past, weet je pas na een langere proefrit. Wij matchen je met de elektrische fiets die het beste bij je doeleinden past. Nadat jij overtuigt en tevreden bent, zijn wij dat ook! 

Boek hier je afspraak voor advies op maat

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Google totaalwaardering 4.9 uit 5, op basis van 200+​​​​​​​ waarderingen.

In de kijker

De ideale fiets voor jou? Sandro helpt je met je keuze!

Wij beantwoorden graag al je vragen. Wil je meer informatie over onze producten?