Bewegen is goed voor alles | M-Bike

Bewegen is goed voor allesEen gezonde levensstijl vraagt om een gezonde mix van bewegen, staan en zitten. Dat is geen geheim. Bewegen werkt namelijk heel belonend, want je hersenen zetten allerlei hersenfuncties in beweging die jou een heel goed gevoel geven. Tijdens het fietsen gebeurt er ook veel in ons hoofd. Je wordt er mentaal fitter door en het heeft ook een positieve invloed op je denkvermogen, creativiteit en emoties.  

Fietsen heeft een positief effect op je gemoedstoestand 

De coronacrisis duurt lang – veel te lang – en dat weegt op ons gemoed. Het is volkomen normaal dat we een beetje last hebben van de winterblues. Als je last hebt van coronamoeheid en een winterdipje dan kan je best even een rondje gaan fietsen. Het werkt mediterend en ordent je gedachten. Wist je dat een laag intensieve sporten zoals fietsen, en alledaags bewegen een positiever effect hebben dan een uur intensief sporten?  

De Elektrische fiets is net zo gezond als een gewone fiets 

Je hoeft dus niet heel intensief te sporten om je brein te onderhouden. Het is voldoende om een rustige wandeling te maken of op je gemak een fietstocht te maken. En dat kan dus ook prima met een elektrische fiets. Ga je in plaats van met het openbaar vervoer of de auto naar je werk of afspraken op de e-bike? Dan zal je conditie zeker en vast vooruitgaan. Omdat het elektrisch fietsen zo vlot gaat, ga je ook vaker op de fiets (ook als het hard waait). Je kunt gemakkelijk langere afstanden afleggen waar je anders sneller de auto voor zou nemen. We springen dus meer op de fiets waardoor we meer buiten zijn en dagelijks meer bewegen dan normaal.  Doordat we meer buiten zijn genieten we ook van de nodige portie vitamine D, altijd mooi meegenomen! 

Bewegen is vooruitgang 

Zet de ondersteuning van je E-bike ook niet te zwaar. Heb je iets meer tijd, ga dan eens goed zwaar trappen en verleng je fietstocht elke keer. Ook al is het niet zwaar, je verbrandt toch calorie├źn en zult zo werken aan je conditie. Geloof het of niet maar na een eindje fietsen ben je zeker en vast voldaan! 

Fietsen in een strenge winter 

 Met de winterbanden van Schwalbe kun je gerust in de herfst en de winter blijven doorfietsen. Het moet zeker niet vriezen vooraleer je winterbanden plaatst, je kan deze perfect preventief plaatsen want de spikes hebben ook goede grip op de weg. 

Heeft jouw E-Bike ook nood aan een winter onderhoud? Maak online een afspraak en maak jouw E-Bike winterproof! 

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Google totaalwaardering 4.9 uit 5, op basis van 200+​​​​​​​ waarderingen.

In de kijker

De ideale fiets voor jou? Sandro helpt je met je keuze!

Wij beantwoorden graag al je vragen. Wil je meer informatie over onze producten?