Wat neem je mee tijdens een zomerse fietsrit? | M-Bike

Wat neem je mee tijdens een zomerse fietsrit?De zomer is volop bezig en dat betekent mooie zonnige dagen die perfect zijn voor een zomerse fietsrit. Of je nu een stevige toer met de racefiets gaat afleggen of een rustgevend rondje met de elektrische fiets gaat rijden: een goede voorbereiding is van groot belang. In deze checklist krijg je de vier belangrijkste attributen voor een geslaagde fietsrit.  

1. Zadeltasje met reservemateriaal 

Pech onderweg kan je fietsrit helemaal in het water doen lopen. Of je nu lek rijdt, of mechanische problemen krijgt: een zadeltasje is een musthave voor iedere fietser. In je zadeltasje stop je onder andere een nieuwe binnenband, bandenlichters en een (CO2-) pompje. Daarnaast valt het nut van een degelijke multitool, kettingpons en missing link zeker niet te onderschatten. Een goed uitgerust zadeltasje helpt je om je fietsrit te redden bij pech.   

2. Fiets-GPS of smartphone 

Een goede rit plan je beter op voorhand. Als je niet wilt verdwalen of afhankelijk wilt zijn van een papieren kaart, is een fiets-GPS geen overbodige luxe. Op dit toestel kan je een digitale route opladen. Geen GPS? Geen probleem! Een smartphone kan ook gebruikt worden om de route weer te geven. Met een degelijke smartphonehouder zorg je ervoor dat je smartphone stevig vaststaat op je stuur.

3. Voldoende eten en drinken

Zorg ervoor dat je voldoende gehydrateerd blijft en vergeet zeker niet te eten. Fietsen is inspanning en daarvoor heeft je lichaam voldoende brandstof nodig. Ga je met de racefiets op pad? Neem dan zeker enkele bidons met water mee en voorzie enkele energiegels en sportrepen. Voor een rustige rondrit kan een stuurtasje of fietstas vullen met een uitgebreide picknick. 

4. Regenjasje 

De weerelementen heb je nu eenmaal niet altijd in de hand. Zelfs op een prachtige zomerdag kan het wel eens beginnen te regenen. Kijk dus zeker de ochtend voor vertrek eens naar de weersverwachtingen en kleed je gepast. Een dun opvouwbaar regenjasje kan ook altijd van pas komen. Rijd je op een tourfiets? Stop dan zeker een regenjasje in een van je fietstassen. Voor op de racefiets kies je beter voor een ultra compact exemplaar dat je achteraan in de zakken van je truitje wegstoppen.

Maak hier je keuze uit een van onze fietsroutes

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Google totaalwaardering 4.9 uit 5, op basis van 200+​​​​​​​ waarderingen.

In de kijker

De ideale fiets voor jou? Sandro helpt je met je keuze!

Wij beantwoorden graag al je vragen. Wil je meer informatie over onze producten?